09. 02. 2017 okrogla miza v MAO, Jure Grohar bo sogovornik na okrogli mizi ob predstavitvi knjige Home by Dekleva Gregorič Architects

MAO Debate


Home by Dekleva Gregorič architects


9.2.2017


Vabljeni na predstavitev knjige Home by Dekleva Gregorič architects in pogovor o potencialih knjige v arhitekturi ter o pomenu in vplivu arhitekturnih razstav. Aljoša Dekleva in Tina Gregorič, kustosa razstave Dom v Arzenalu v slovenskem paviljonu na lanskem arhitekturnem bienalu v Benetkah, bosta predstavila proces, dogodke in rezultate projekta, ki se nadaljuje tudi po zaključku bienala.

Dogodek bo hkrati priložnost za pogovor o prihodnjem arhitekturnem bienalu leta 2018.

Sodelujoči:
Aljoša Dekleva, arhitekt in programski direktor AA Visiting School Nanotourism
Tina Gregorič, arhitektka in profesorica na TU Wien
Jure Grohar, arhitekt 
Ajda Schmidt, grafična oblikovalka
Matevž Čelik, komisionar slovenskega paviljona v Benetkah in direktor MAO

Moderatorka: Maja Vardjan, kustosinja za arhitekturo in oblikovanje, MAO

Knjiga Home by Dekleva Gregorič architects celovito in primerjalno ilustrira serijo različnih projektov individualnih domovanj, ki so nastali v biroju Dekleva Gregorič arhitekti v zadnjem desetletju. Izbrani projekti so zasnovani v različnih klimatskih območjih in situacijah, vsak od njih pa pomeni poglobljeno raziskavo omejitev in pogojev lokalnega konteksta. Z obravnavo različnih idej doma oblikujejo optimalna generativna orodja z namenom izzivanja običajnega. Tako individualne hiše kot eksperimentalni objekti so zasnovani kot zavetja, ki delujejo kot vmesnik med naravo in človekom in s kultiviranjem malega merila potencialno prispevajo k  trajnosti. Home by Dekleva Gregorič architects vključuje uvodni esej francoskega avtorja Dominique Boudeta z naslovom Materiality, Identity, Continuity.

info@vidicgrohar.com