Banka Slovenije

Vabljeni študentski natečaj za prenovo vstopne avle Banke Slovenije v Ljubljani

Deljena 1. nagrada

Izhodišče natečajne naloge je bila arhitekturna in programska prenova avle – iz prostora z bančnimi okenci, ki se ne uporabljajo več v skupni družabni in reprezentativni prostor banke.

Nova zasnova predvideva umik vse neuporabne opreme in odstranjevanje vseh predelnih sten. V Izpraznjen nižji del prostora se postavi zaprte volumne – bar, kadilnica, wc, shramba – ki ustvarjajo različne medprostore – knjižnico, čitalnico, dnevno sobo. Dvovišinski del ostaja prazen in je namenjen novinarskim konferencam, predavanjem, pogostitvam.

Nižji del je v celoti oblečen v les, ki s svojo taktilnostjo in akustiko ustvarja prijetno atmosfero in ozadje osrednjem reprezentativnem prostoru, kjer so ohranjeni originalni kamniti tlaki in obloge stebrov.

Mentorja: Vasa J Perović, Jure Grohar

Študenti: Samo Bojnec, Tine Tribušon, Mitja Usenik, Vid Žnidaršič, Dorian Vujnović

2015