Boschtiz bar

bar, ljubljana, arhitektura, interier
bar, ljubljana, arhitektura, interier

Restavracija z barom se nahaja v nekdanji litostrojski industrijski stavbi v kateri je danes večinoma poslovni program.

Izhodišče intervencije je pokazati originalne konstrukcije in materiale - rebričast betonski strop ter opečne stene. Celotna notranjost je poenotena z belo barvo, kontrast ji predstavlja novi liti betonski tlak.

Osrednji objekt v prostoru je dolg točilni pult iz vezanih plošč, ki s svojim specifičnim oblikovanjem povezuje historične arhitekturne reference in človeško ergonomijo -  vsak gost se lahko vsede v svoj lok.

V toaletnih prostorih se pojavi nepričakovan element - okrogel 'unisex' umivalnik iz nerjavečega jekla, center predprostora, ki omogoča naključne socialne interakcije gostov.

Del parkirišča pred vhodom v lokal je bil spremenjen v zelen vrt s paviljonom, ki se odpira na tri zunanje ambiente – zelenico z ležalniki, otroško igrišče ter leseno teraso pred vhodom v lokal. Deluje lahko kot zaprt avtonomen objekt na zelenici, oziroma se spremeni v tri manjše volumne med katerimi omogočajo prehajanje odprta vrata.

 

bar in restavracija Boschtiz, Ljubljana
površina: notranjost 120 m2, vrt 180 m2
Leto projekta in izvedbe: 2016 
investitor: zasebni
investicija: 360.000 Eur
projektni tim: Anja Vidic udia, Jure Grohar udia in PPlus arhitekti (Primož Boršič mia) 
foto: Anja Vidic, Primož Boršič, Luka Karlin

info@vidicgrohar.com