Elektro Ljubljana

Vabljeni študentski natečaj za nov večnamenski prostor Elektra Ljubljane

V izvedbi

Izhodišče natečaja je prenova in programska oživitev spomeniško zaščitenih objektov v centru Ljubljane. Stavbi, ki se trenutno uporabljata kot skladišče, se spreminja v večnamenski prostor z dvema večnamenskima dvoranama in gostinskim lokalom.

V stavbi, ki se odpira na muzejsko ulico je gostinski lokal, ki ga definirajo štirje objekti, ki stojijo prosto v prostoru – separe okrogle oblike, dolga monolitna betonska miza, barski pult in visoka miza organskih oblik, oba iz nerjavečega jekla. V stavbi, ki se odpira na notranjost kareja sta dve različno veliki dvorani, ki ju zartikulira v prostor postavljen servisni kubus oblečen v polirano nerjaveče jeklo.

Intervencija izpostavi dva podolgovata volumna, ki ju prostrsko in vsebinsko določijo programirani pohištveni objekti. Notranjost je v sivih materialih – betonska tla, siv omet, sivo pobarvano ostrešje  – kar v ospredje postavlja raznoliko oblikovano opremo.

Tim: Vasa J. Perović, Jure Grohar, Anja Vidic, Monika Rečnik, Gregor Siročič

2017 -