Hiša I

Projekt vključuje predelavo in dozidavo stanovanjske hiše zgrajene do tretje gradbene faze. Nove intervencije izboljšajo prostorske in bivalne kvalitete ter spremenijo zunanjo podobo hiše.

Nova zasnova zmanjšuje površino hodnikov in s tem povečuje površino bivalnih prostorov. Hiši je dodan pritlični objekt z atrijem, okoli katerega se razvijejo nova vhodna avla, delovna soba, notranji bazen in terasa s pergolo. Intervencije na obstoječem objektu vključujejo izrez v stropni plošči pritličja - nastane dvovišinski prostor v dnevni sobi, spremembo oblik in razporeditve okenskih odprtin ter preoblikovanje strehe.

Prej temen in premajhen vhod nadomešča vhodni zastekljeni prostor prizidka, ki se odpira na vrt ter povezuje delovno sobo in bazen z obstoječo hišo. V pritličju se nahaja bivalni prostor s kuhinjo, jedilnico in dvovišinsko dnevno sobo ter servisni prostori – dnevni wc in utility. Dnevni in servisni del sta med seboj ločena s stopniščem, ki vodi v nadstropje s spalnicami.

Prostori v pritličju so opaženi z barvanimi vezanimi ploščami, za katerimi so skrite omare in servisi, tlak je zaglajen liti beton. Fasada je grob cementni omet.

 

Prenova in dozidava stanovanjske hiše, Ljubljana
površina:  280 m2
Leto projekta: 2017 
investitor: zasebni
projektni tim: Anja Vidic udia, Jure Grohar udia, Mitja Šemrov abs.arh. 
vizualizacije: Mitja Šemrov, Anja Vidic

info@vidicgrohar.com