Hiša II

Nova zasnova vključuje spremenjeno prostorsko organizacijo obeh nadstropij obstoječega projekta, krajinsko ureditev vrta, oblikovanje opreme zunanjih in notranjih prostorov.

Izhodiščni projekt je v pritličju predpostavljal standardno organizacijo v kateri postavitev kuhinjskega otoka vzpostavlja ožine ter zmanjšuje globino dnevnega prostora. Rotacija otoka omogoči več prostora jedilnici, oba dela se s tem bolje navežeta na dnevni del. Prostor definirajo trije fiksni elementi, podolgovat kuhinjski pult, okrogla jedilna miza in točkovno postavljen kamin, na katerega se v enaki meri navezujejo jedilnica, dnevni prostor in kuhinja.

V nadstropju sta dve otroški sobi ter spalnica, ki je dostopna skozi delovno sobo in kopalnico, ki nadomešča dve manjši iz prvotega projekta. Nova zasnova omogoča večje udobje in preprosto preurejanje prostorov v prihodnosti.

Strop in stene servisnega jedra v pritličju so iz vidnega betona, tla in nekateri kosi opreme iz litega brušenega teraca. Enak material se pojavlja tudi na stopnišču, hodniku in kopalnici v nadstropju.

Vrt je zasnovan kot mozaik zelenih in tlakovanih površin, različne ambiente tematizirajo različni tipi zelenja.

 

Zasnova notranjosti in vrta stanovanjske hiše, Ljubljana
površina:  240 m2
Leto projekta: 2017 
investitor: zasebni
projektni tim: Anja Vidic udia, Jure Grohar udia, Kaja Stopar abs.arh. 
vizualizacije: Anja Vidic

info@vidicgrohar.com