Vigor vadbeni center

Novi prostori vadbenega centra Vigor se nahajajo v pritličju in nadstropju nekdanje litostrojske industrijske stavbe iz 60ih let.

Koncept temelji na dveh potezah – zadržati obstoječ karakter prostorov ter organizirati novi program z elementi iz obstojnega, cenovno dostopnega materiala z močnim karakterjem.

V center se vstopa v pritličju, ki ga po globini ‘prebija’ osrednja avla z recepcijo in barom, iz katere se vstopa v vse programe centra - manjšo vadbeno dvorano v pritličju, garderobe, sanitarije, pisarne zaposlenih in po stopnišču osrednjo dvorano v nadstropju.

Originalna betonska konstrukcija je pobarvana belo, vanjo so vstavljena polnila iz neobdelanih betonskih blokov - materialom, ki pri standardnih gradnjah navadno ostaja skrit, tu pa je uporabljen zaradi svojih taktilnih, vizualnih in akustičnih kvalitet. V masiven, popolnoma betonski interier so vstavljeni ‘mehki’ elementi iz materiala za avtomobilske cerade, ki v različnih oblikah nadomeščajo vrata. V skupnih prostorih je zbrušen originalni betonski tlak, na površine namenjene za vadbo pa je položena mehka črna guma. Vse instalacije so speljane vidno. ‘Readymade’ estetika, skupaj z direktno materialnostjo notranjosti soustvarja neformalen, sproščen ambient.

 

Vadbeni center Vigor, Ljubljana
površina:  950 m2
Leto projekta in izvedbe: 2017 
investitor: zasebni
investicija: 240.000 Eur
projektni tim: Anja Vidic udia, Jure Grohar udia 
foto: Anja Vidic

info@vidicgrohar.com